személyes írások

Az élet jól áll neked

Tükörképemnek:

 

Sokkal jobban nézel ki, és ezen nem azt értem, hogy kövér vagy. Jól nézel ki. Van élet az arcodon. Van mosoly a szemedben. Nincsenek fekete karikák a szemed alatt, és mintha a körmeid se lennének már olyan lilák. Nem vagy többé sápadt sárga, és az arcodról élénk mosoly sugárzik. Nem vagy olyan esetlen, és nem teszed automatikusan keresztbe a lábaidat, ha leülsz. Nem emeled őket a levegőbe ültedben csak azért, hogy vékonyabbnak tűnjenek. Egészségesnek nézel ki. És ezen nem azt értem, hogy meghíztál. Van élet a tekinteteden, és ragyog az arcod, ha nevetsz. És ó, már egyre többször nevetsz! El is felejtetted, milyen az.

Nem bújsz el többé a sarokba, hanem megszólalsz, ha valami fontos neked. Lehet veled beszélgetni és kacagni egy jót anélkül, hogy mindent magadra vennél. A fekete ruhatárad átalakult csupa színes póló szivárvánnyá, amikből kedvedre válogatsz reggelente, hogy épp melyikhez van kedved. Van rajtad élet, és ez igazán jól áll neked! Lehet veled bolondozni, és ha kajlán végigtáncolsz a folyosón a tükör előtt elsuhanva, miközben a kedvenc dalodat lalázod, csak nevetsz egy jót, és fordulsz tovább kacagva. Jó látni, ahogy felengedsz.

Az esték sírás helyett olvasással telnek, és reggel az evés, nem a mérleg az első. Ha bizonytalan vagy, segítséget kérsz, nem pedig csak pánikolsz. Van élet a hangodban, a testedben, a mozgásodban, és szinte sugárzik rólad az elszántság, de nem rossz irányba, mert tudod, hogy annak nincs értelme. Van erőd énekelni, és a dalaid nem csak a depresszióról szólnak. Van erőd írni, figyelni, aludni. A vidámság jól áll neked. Illik hozzád. Ragyogsz! Van öröm a szemedben.

Az izmaidban nincs nonstop izomláz az állandó edzéstől, és le lehet ülni veled az asztalhoz anélkül, hogy felpattannál. Lehet veled fagylaltot enni este a nappaliban, és beszélgetni a csillagokról. Az egészség jól mutat rajtad! Nem tűnsz mindig boldognak, de nem is kell, és ezt tudod. Az életben minden pillanat más és más, épp ettől oly különleges. A különleges jó, mókás, élvezetes. Sugárzik rólad a nyugalom, és nem csupán akkor, ha kimaradt egy étkezés. Többé nincs kihagyott étkezés, csak minőségi idő. Órák, percek, napok, ahol élvezed, amit csinálsz. És ezt öröm látni. Békésnek tűnsz. A kezed sem szorul folyton ökölbe a szorongástól. A hajad nem hullik csomókban, és a dús fürtök örök csigásan merednek az égbe, körültáncolnak a homlokod felé. A ragyogás jól áll rajtad! Mert ragyogsz, s nem tagadhatod, hogy élvezed.

Nem rettegsz többé. Nem félsz. És nem csak fekszel csendesen. Az élet sugárzik testedből! Ott van bőröd színében, a szavaidban, abban, ahogy beszélsz, amit mondasz, amiért mondod, és tudod, hogy ezentúl az élet mindig jobb választás. Ezentúl minden más lesz. Tükörbe nézel, és eltöprengsz azon, hol voltál idáig? Pislogsz egyet, a kép változik, s elrebeg előtted az életed.

Az egészség jól áll neked. Tudom, hogy akarod. A szívem adom neked, és érzem, hogy az élet jól áll neked.

Bár korábban is ott lett volna veled.

 

 

 


 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial