Ti írtátok

Miért használjuk szitokszóként a kövérséget? Ne bántsuk egymást!

KÉRLEK OLVASD EL!

Valaha amikor valakit baszogattál a testalkata, súlya miatt (vagy bármi másért, amiről fogalmad sincsen, hogy tehet-e, mondjuk ha tehet sincsen hozzá semmi közöd) belegondoltál, mit érez? Vagy amikor csak elejtettél egy ezzel kapcsolatos poént? Mert te már abban a kurva pillanatban tovább is léptél de akinek szólt abban az emberben lehet hogy egy életre megmarad. Szörnyű, hogy ma az alapján van megítélve valaki vagy eldöntve, hogy ő jól néz-e ki és hogy mire képes, hogy milyen a testalkata. Ha valaki kövér vagy esetleg hízik, miért érzed magad feljogosítva, hogy megjegyezd neki? Miért használjuk szitokszóként a kövérséget? Honnan tudod, hogy nem-e falászavaros vagy bulimiás az illető? Honnan tudod, hogy nem mentális beteg, akinek bármilyen apró beszólás lehet az utolsó csepp? Miért vagyunk érzéketlenek? Miért csak egymás hibáit tudjuk megtalálni? Miért azt keressük, hogy hogyan döfjünk bele a másikba? Ha valakin felesleg van, azt egyből megjegyzi mindenki, de ha valaki vékony, az természetes és “szép”, holott fogalmad sincs, mi áll mögötte, hogy elszigetelődik mindentől és mindenkitől, az egész életét erre teszi fel. Tapasztalat, hogy azt egy bizonyos pontig meg is dicséred, úgy dobálózunk a vékonysággal, mint valami iszonyatos kinccsel. És igen, én is, mert egyszerűen ezt nyomatja minden és mindenki, és én is kurvára vágyom rá, főleg az után, hogy rohadt sokáig voltam kövér (is) és kaptam az életemet végigkisérő beszólásokat, mint sajnos mindenki, pedig ez nem kéne, hogy meghatározzon bárkit, bármilyen élethelyzetben, mégis mindent arra teszek fel az életemben, hogy tudom-e kontrollálni a súlyomat, mert rettegek.

Azért, mert valakinek nincs a társadalom álltal kikiáltott tökéletes alakja, nem biztos, hogy egészségtelen vagy zabál. Vagy lehet, hogy pontosan a túlzott diétázás miatt és a vékonyság hajszolása miatt alakult ki nála a falás-fogyókúra ördögi kör, amit nem tud irányítani!!! Az evés általában nem csak funkcionális mostanában, sajnos nagyon sok mentális betegség “tünete” is, ha nincs rendben az étkezés, mint valamiféle tudatalatti eszköz. És igen, anorexiás voltam és rohadt büszke rá, mert úgy éreztem, hogy most megmutatom, hogy képes vagyok rá, hogy vékony legyek én is, ehelyett alig bírtam lábra állni és semmire nem voltam képes, ennek ellenére még mindig hajszolom a vékonyságot és nem tudok túllépni azon, hogy erre tegyem fel az életemet. Kurvára tud mindenki dobálózni, ha valaki vékony, hogy anorexiás, de baszottul nem annyi ez a betegség és a gyógyulás anorexiából, hogy nem eszel vagy elkezdesz enni és hízol. Kibaszott lelki megterhelés, szégyenérzet és rohadt sok érzés, amiről fogalmad sincs, amikor okoskodsz. És igen, a hízást és a tehetetlenséget a súlyoddal szemben feldolgozni és nem menni utcára, mert szégyelled annyira a tested, nem buli. Évek óta NEM KAPTAM nagy bántásokat, szerettek, DE bennem mégis a kövér kislány énem maradt meg, a megalázott és aki úgy gondolkodik, hogy csak ha vékony, akkor lehet képes ítélet nélkül bámire. Ez szörnyű. És rohadt nagy probléma az egész korosztályomban.

Ne bántsuk egymást, mert még ha nem is tudunk róla, hozzá tudunk vele járulni egy gyengébb idegrendszerű ember életének tönkretevéséhez, a mentális betegség, evészavar nem feltétlen látszik. Ne bántsuk egymást, ne ez alapján ítéljünk meg bárkit és legfőképpen azt szeretném,hogy ne ez legyen a korosztályomnak a legfontosabb..🧡😞

 

Vivien

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial